نگاهی به مرسدس بنز E۲۰۰ دوگانه سوز
نگاهی به مرسدس بنز E۲۰۰ دوگانه سوزقتصاد100-صنعت خودروسازی در دنیا به دنبال کاهش وابستگی وسایل حمل و نقلی به ویژه خودروها به سوخت های بنزین و دیزل هستند، سوخت های که نه تنها مقدار زیادی آلایندگی تولید می کنند، بلکه انرژی گران محسوب می شوند.
به گزارش گروه کسب و کار اقتصاد 100، اتحادیه اروپا بنا دارد که تا سال ۲۰۳۰ فقط خودروهای تمام الکتریکی به این اتحادیه را راه دهد. این مورد علاوه بر مقابله با افزایش دمای سطح زمین، سیاست کاهش وابستگی به خودروهای دیزلی و بنزینی را دنبال می کند. اگر در رسانه های خودرویی جست و جوی کنید، همگی خبر از رده خارج شدن سوخت های فسیلی برای خودروها را می دهند، خبری که کمتر راننده تاکسی یا مالک خودرو می تواند آن را باورد کند.
شاید اتحادیه اروپا این قانون را برای سبد محصولاتی وضع کرده باشد، اما در بازارهای جهانی عکس حالت این موضوع وجود دارد. به عنوان مثال می توان به مهم ترین خبر سال ۲۰۲۲ برای خودروسازی آسیا اشاره کرد، هند تولید دو خودرو گازسوز در تاتا موتورز را شروع کرده است. این خبر درحالی منتشر می شود که کمتر از سه ماه پیش گران شدن بنزین و بالا بودن قیمت خودروهای الکتریکی، مشتریان هندی را به سمت خودروهای با سوخت جایگزین سوق داده است
با توجه به بحران آلودگی محیط زیست به ویژه در کلانشهرها و تأثیر سوختهای بنزین و گازوئیل بر این بحران و از سوی دیگر هزینه بالای سوختهای فسیلی، در سالهای اخیر توجه سازندگان خودروها به استفاده از سوختهای جایگزین معطوف شده است. گاز طبیعی (Compressed Natural Gas) که در شکلهای متفاوتی از جمله به صورت فشرده به عنوان سوخت خودروها به کار گرفته میشود، یکی از انواع سوختهای جایگزین است که با توجه به فراوانی آن در بسیاری از کشورها از جمله ایران، ارزان است و استفاده از آن میتواند در تعدیل سبد انرژی کشور نقش اساسی داشته باشد. از سوی دیگر، تحقیقات نشان میدهد که گاز طبیعی پاکیزهتر از بنزین و گازوئیل میسوزد. اختصاص یارانههای کلان به بنزین و گازوئیل و مصرف بیرویه این فراوردهای نفتی هزینههای هنگفتی به اقتصاد ملی کشور تحمیل میکند. گازسوز کردن خودروها با هدف کاستن از سنگینی بار یارانههای تحمیلی به دولت و همچنین کاهش آلودگی هوا و کاهش سایر زیانهای اقتصادی جامعه مطرح شده است.